تغییرات قیمت آهن بعد از تنش های سیاسی
“بررسیها از وضعیت بازار فلزات ورقهای و محصولات آهنی نشان میدهد که در پی رفتارهای پویای بازارهای مالی و کالاهای سرمایهای در دورههای اخیر به دلیل اطلاعات سیاسی مرتبط با تنشهای منطقهای، قیمتها در بازار فلزات ورقهای نیز افزایش یافته است.
به گزارش یک رسانه مالی، بررسی جدیدترین قیمت در بازار فلزات ورقهای و محصولات آهنی نشان میدهد قیمت هر کیلو ورق آهن ضخامت ۱۰ میلیمتر که پرمصرفتر از سایر اندازههاست، درب کارخانههای مختلف بین ۲۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان معامله میشود. قیمت امروز هر کیلو ورق آهن در اندازههای ۵.۵ تا ۳۲ نیز بین ۲۱ هزار و ۴۰۰ تا ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.
در این میان بررسیها نشان میدهد تقریبا تمام قیمتها نسبت به روز قبل افزایش داشته و افزایش یک روزه قیمتها نیز بین ۰.۴ تا ۱۱ درصد گزارش شده است. البته قیمت محصولات دو کارخانه هم ثابت بوده است.
بررسی بازار انواع دیگر فلزات ورقهای نیز نشان میدهد قیمت تیرآهن در هر شاخه از اندازههای مختلف شرکتهای تولیدکننده در بنگاههای تهران و اصفهان بین دو میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان عرضه شده است. در این بازار بخشی از قیمتها ثابت و بخش دیگر بین ۰.۲ تا ۲.۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
قیمت بیشتر انواع ورق فولاد نیز نسبت به روز گذشته افزایش داشته و در موارد کمی هم قیمتها ثابت گزارش شده است. بنابراین، قیمت هر رول از انواع ورق فولاد امروز بسته به سایز و شرکت تولیدکننده بین حدود ۲۸ هزار و ۸۰۰ هزار تومان تا ۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد.
صعود قیمت ها آهن در پی اتفاق های اخیر میان دو کشور
قیمت ورق رنگی نیز امروز حدود ۵۱، ۵۲ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه شده که نسبت به روز قبل بیش از یک درصد افزایش قیمت دارد.
اثرات رخداد «طوفان الاقصى» بر بازار فلزات ورقهای و محصولات آهنی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله این عوامل میتوان به نوسانات قیمت دلار، مقدار عرضه و تقاضا، نیاز صنایع وابسته، وضعیت بورس کالا، حجم صادرات و واردات، هزینههای حمل و نقل و…”.
“به نظر میرسد پس از دوران رکود و استحکام طولانی در بازار آهن که ناشی از رکود در بازار مسکن بود، قیمتهای جهانی و همچنین اخبار سیاسی مثبت و نتیجهاش کنترل نسبی نرخ ارز، باز هم مانند گذشته اخبار سیاسی و بینالمللی بازارهای داخلی ایران را تحت تاثیر قرار داده است.
در واقع، به دنبال تنش بین اسرائیل و حماس و درگیریهایی که با عملیات «طوفانالاقصی» آغاز شد، بازار ارز در یک بازه زمانی کوتاه به رشد بیش از 2000 تومانی رسید و بازار سرمایه نیز با رنگ قرمز پوشید. این وضعیت بر بازارهای مالی مختلف نیز تأثیر گذاشته و منجر به افزایش قیمت کالاهای سرمایهای شده است.
اما برای پیشبینی بازار، از یک سو منتظر خبرهای بینالمللی ماند و از سوی دیگر، باید دید آیا تاثیر خبرها بر بازار ایران در روزهای آینده همچنان با همین شدت ادامه دارد یا خیر.
در گذشته چه بر بازار آهن گذشت
در ماههای گذشته، قیمت آهن به طور کلی ثابت یا کاهشی داشت، به خاطر تأثیر قیمتهای جهانی، وضعیت رکود در بازار مسکن، کمبود نقدینگی و رکود تورمی.
بر این اساس، ماهها بود که بازار آهن داخلی به دلیل رکود در بازار مسکن و کمبود نقدینگی، در رکود گرفت و تقاضای فعالی در آن مشاهده نشد. همچنین به نظر میرسد خبرهای مثبت سیاسی و کنترل نسبی نرخ ارز نیز جلوی بروز رفتارهای هیجانی در بازار آهن را گرفت. به طور کلی، تورم مسکن باعث شده بود تا بازار آهن یک رکود کلی تجربه کند.
علاوه بر این، به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، بازار صادرات هم امسال خوب عمل نکرده و به جای ایران، ترکیه با برنامهریزی موفقتر در منطقه عمل کرده است. با توجه به این شرایط و به گفته فعالان بازار، به نظر میرسد که شرط رونق بازار آهن، بستگان صادرات یا رونق ساخت و ساز مسکن خواهد بود. هرچند در حال حاضر، معادلات بینالمللی باعث عدم استحکام بازار داخلی شده است.